Regulament Festival 2023

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE SI DESFASURARE A FESTIVALULUI   NATIONAL DE MUZICA USOARA PENTRU COPII ŞI TINERET

“MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI”

BUZĂU , ediţia a- X-a,  10-11 IULIE  2023

    Capitolul I

    Dispozitii generale

   Art. 1.  Festivalul naţional de muzică  uşoară pentru copii şi tineret “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare artistică organizată de “ ASOCIAŢIA PENTRU TINERET BUZĂU 2010” având în vedere participarea unui segment de populaţie ce se înscrie în contextul educaţiei pentru artă şi preţuirea ei . 

          Festivalul se va desfăşura în acest an, la aceasta a X-a ediţie, sub genericul  " AICI ESTE TARA MEA SI NEAMUL MEU CEL ROMANESC"- uniti suntem mai puternici.

   Art. 2.  Scopul acestei manifestări artistice cu caracter competitiv  îl constitue promovarea artei interpretative muzicale şi creaţiei la un nivel ridicat calitativ,  descoperirea talentelor  in rândul copiilor şi tineretului, pentru realizarea educaţiei lor moral - estetice, dezvoltarea imaginaţiei, a bunului gust, a respectului pentru valorile acestui gen de artă, eliminarea compromisurilor, imitaţiilor şi mediocrităţii.  Se va urmări, deasemeni, dezvoltarea la copii  şi tineri a spiritului de corectitudine, competiţie, prietenie şi fair-play în contextul  întrecerilor între valori si a participarii copiilor si tinerilor cu dizabilităţia copiilor din străinătate şi din ţară - prin unire suntem mai puternici, oriunde, oricand si oricat.

         Evidenţierea la tinerii interpreţi, mai ales la cei cu vârsta cuprinsă între 15- 25 ani şi mai mari, a educaţiei muzicale, a talentului de care dispun, într-un cadru organizat de concursuri muzicale destinate lor, dar şi a muncii didactice pe care o depun  îndrumătorii acestor tineri. Manifestare artistica de o mare amploare menita sa constientizeze in randul tinerilor ca valorile culturale romanesti sunt cele mai de pret comori care asigura existenta si rezistenta Romaniei in lume ; toate acestea au fost baza activitatii marii noastre artiste ca profesor, educator si mai ales de promovare şi de şlefuire a  talentului muzical al noilor generaţii.

   Art. 3. Festivalul naţional “MIHAELA RUNCEANU – PENTRU VOI MUGURI NOI” este o manifestare culturală care se desfăşoară anual  şi se organizează pe următoarele etape :

   -  Faza de preselecţie-gratuit– perioada 1 mai- 30 mai 2023 cu rezultate afisate pe 1-15 iunie 2023.

    - Faza finală – inscrieri perioada 16 iunie - 30 iunie 2023, faza finala,

    - Perioada 10-11 iulie 2023  desfasurarea concursului, pe cele două secţiuni, copii si tineri cu vârste cuprinse între 9-11, 12-14 ani si 15-17, 18-25 ani, eveniment ce va avea loc în municipiul Buzău. Donatia de inscriere pentru finala la individual este de 200 lei iar pentru grupuri 75 lei/membru de grup.

Capitolul II.

Condiţii de participare. 

    Art. 4.  La acest festival de muzică uşoară, pot participa copii şi tineri interpreţi, ca solisti individual, dar şi  grupuri de 2-5 membri pentru secţiunea SHOW.           

    Art. 5.  Participanţii vor prezenta pentru preselecţie  o melodie, din repertoriul pentru copii (secţiunea copii) si tineret, prelucrări folclorice, piese din repertoriul international.

        În vederea înscrierii pentru premiul "MIHAELA RUNCEANU", recomandăm melodii din repertoriul Mihaelei Runceanu, cântate în limba română sau într-o limbă străină. Inscrierea pentru participarea la acest premiu va fi specificata in fisa de inscriere pentru finala.

        5.1. Concursul de interpretare individuală se va desfăşura pe următoarele categorii de vârstă:

              - Categoria copii : 9-11 ani, 12-14 ani;             

    - Categoria tineri: 15-17 ani, 18-25 ani.

In fiecare grupa de varsta nu vor fi mai mult de 10 concurenti !

 

          SECTIUNILE CONCURSULUI:

 1. POP ROMANESC – pentru fiecare grupa 10 concurenti;
 2. POP INTERNATIONAL - pentru fiecare grupa 10 concurenti;
 3. TRIBUT ,,MIHAELA RUNCEANU,,:
 • JUNIOR – grupa 12-14 ani,
 • TINERI – grupele 15-17 ani si 18-25 ani.

          Pentru a veni in sprijinul concurentilor care aleg sa se inscrie la aceasta sectiune, atasam pe siteul festivalului, www.mugurinoi.ro, o lista cu piese din repertoriul Mihaelei Runceanu, in speranta ca putem evita pe cat posibil repetarea pieselor in concurs.

 1. SHOW – solisti si grupuri ( 2-5 membri )

Concurs interpretare SHOW: o singură categorie, avand retinute 5 locuri, unde participanţii vor interpreta un colaj sau melodii adecvate genului. Participantii la sectiunea show  pot interpreta in colajul muzical melodii din repertoriul Mihaelei Runceanu, avand in acest fel posibilitatea de a candida pentru trofeul „Mihaela Runceanu”

    

   Art.  6.  Înscrierile la acest festival se fac în etapa de:

 • PRESELECŢIE – în perioada 1 mai - 30 mai 2023,  pe baza următoarelor materiale:

      a.    Interpreţii individuali:

  - fişa de înscriere  pentru preselecţie;

  - certificat de naştere copie

  - un pozitiv ale melodiei pe care doresc  să o interpreteze, în format MP3.

Important!

  Cei care la data preselecţiei nu au pozitive înregistrate pot să trimită un link youtube cu melodii  postate recent.

      b.  Pentru secţiunea SHOW:

                - Fişa de înscriere pentru preselecţie;

                - Pozitivul melodiei sau colajului propus în format MP3; piesele nu pot depăsi 6 minute, 

         

         * Fiecare concurent individual sau grup, va trimite CV-ul fiind necesar în fişa ce va fi expusă pe site în momentul afişării rezultatelor PRESELECŢIEI.

          *Concurenţii individuali pot participa şi la categoria SHOW!

     Important!

        Cei care nu au pozitiv înregistrat recent, pot trimite si link-uri youtube cu piesele respective.

          Preselecţia şi rezultatele preselecţiei se vor desfăşura in perioada 1-15 iunie 2023

              FAZA FINALĂ – in perioada 16 iunie - 30 iunie 2023, inscriere pentru concurs, faza finala.  Concurentii care au promovat în faza finală vor interpreta:

 • pentru categoria copii, individual ( 9-11 ani, 12–14 ani) şi secţiunea SHOW,o piesăselecţionată de către juriul de specialitate din cele trimise pentru preselecţie, în limba română sau o limbă străină, categorii cu numai 10 locuri fiecare.
 • pentru categoria tineri (15-17 ani si 18-25 ani) o piesa, din repertoriul romanesc sau repertoriul international. Pentru aceasta categorie sunt numai 10 locuri pentru fiecare categorie. Este foarte importanta inregistrarea pozitivelor transmise pentru preselectie, deoarece la fiecare grupa de varsta este un numar limitat de locuri. Interpretarea melodiei se va face pe negativul trimis de concurenti. Concurentii inscrisi pentru trofeul „Mihaela Runceanu”vor prezenta obligatoriu o melodie din repertoriul artistei.

Înscrierile pentru faza finală se fac pe baza următoarelor materiale:

 • Fişă de înscriere în festival,
 • 1 fotografie in format jpg, pentru prezentare revista festivalului
 • Negativele in format wav, a melodiilor aprobate de juriu de preselecţie pentru concurs;  durata maxima 3,30 minute  fiecare melodie, pentru individual şi 6 minute pentru show. Se admit şi excepţii ca durată.
 • Copie taxa participare/donatie. Pentru participarea la o singura secțiune plata donației este de 200 lei, pentru participarea la doua sectiuni plata este de 300 lei, pentru trei sectiuni , este de 350 lei, iar pentru membru de grup la show este de 75 lei.. Taxa de participare va fi depusa in contul RO87RNCB0318031070000001, titular Mihalascu Ioana.
 • Acordul compozitorului sau declaratie pe propria raspundere a tutorelui pentru melodiile prezentate în concurs.

             * Pentru finală, fiecare grupă de vârstă va cuprinde 10 concurenţi la individual  iar secţiunea grupuri mici (2-5 membri) va cuprinde 5 formaţii.      

Toate materialele vor fi trimise pe e- mail şi sunt nereturnabile.

ADRESA DE  E- MAIL ESTE URMĂTOAREA :Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 • Perioada de înscriere pentru preselecţie este 1 mai-30 mai 2023.

Preselecţia, ca jurizare, va avea loc în perioada 1-15 iunie 2023.  Rezultatele vor fi afişate pe pe parcursul ultimelor doua zile ale preselectiei (14-15 iunie 2023). Subliniem importanta calitatii inregistrarilor pentru preselectie.

 

 • Perioada de înscriere pentru finală : 16 iunie-30 iunie 2023

După această dată nu se mai primesc materiale, concurenţii calificaţi care nu şi-au completat dosarele de înscriere sunt descalificaţii, iar în concurs vor intra urmatorii concurenţi în ordinea mediilor.

 • Concursul final se va desfasura in perioada 10-11 iulie 2023 . Asociatia pentru Tineret –Buzau 2010 a stabilit ca date de concurs final ziua de 10 iulie 2023, iar Gala de premiere in data de 11 iulie 2023. * Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorţi, sau de către comisia organizatorică.

 

 Capitolul III.

    Programul festivalului.

     Art. 7. Festivalul  se va desfăşura în perioada 10-11 iulie 2023  pe parcursul a doua zile, după un program bine stabilit de organizatori.

                    - Gala de premiere şi recitaluri – 11 iulie 2023

            - Programul festivalului va fi afişat cu trei zile inainte de festival

şi va include la sfarsitul fiecarei zile de concurs, workshop-uri gratuite pentru participanti, sustinute de profesori, compozitori, coregrafi,   momente  distractive, concursul de miss şi mister, conferinţă de presă, spectacole conexe, la care vor participa toţi concurenţii ce se anunţă din timp pentru a putea fi incluşi în program, formaţii artistice din judeţul şi municipiul Buzău,– Buzău, elevi ai Liceului de artă din Buzău, Colegiul National Pedagogic dar şi din ţară şi străinătate expozitii de desene-pictura, concurs cu premii. 

     Art. 8. Din juriul festivalului vor face parte personalităţi marcante ale culturii şi muzicii din  România, compozitori textieri şi interpreţi, foşti colaboratori şi prieteni ai Mihaelei Runceanu, reprezentanţi ai partenerilor.

Criteriile de selecţie şi jurizare sunt:

      a. Melodia să corespundă particularităţilor de vârstă şi temperamentale (compoziţie orchestrală şi text), să exprime preocupările şi aspiraţiile copiilor şi tinerilor. Profesorii coordonatori care nu ţin cont de acest punct din regulament vor suporta consecinţele care se răsfrâng de fapt în evaluarea concurenţilor.

      b. Evoluţia să fie plăcută, fără emoţie şi disconfort, să conţină elemente originale şi să încânte publicul.

       c. Participantul să dea dovadă de : claritate timbrală, intonaţie, amplitudine vocală, dicţie şi emisie vocală foarte bune.

        d.  Să aibă un stil interpretativ specific vârstei privind expresivitatea melodiei şi conţinutul textului, dând dovadă de valoare interpretativă şi performanţe vocale.

        e. Să aibă costumaţie adecvată cântecului şi vârstei.

        f. Se va depuncta vulgaritatea şi imitaţia.

      g. Juriul poate admite în concurs coregrafii şi trupe proprii de dansatori, jurizarea în acest caz se va face pentru tot momentul în ansamblu asumat de concurent.

     h.  Deciziile juriului sunt irevocabile şi incontestabile

    

    Art. 9. Participarea în jurii este remunerată prin convenţii civile, cuantumul fiind stabilit  de organizatori în funcţie de etapa şi bugetul fiecărei ediţii. 

 

   Capitolul  IV.

     Premii si diplome.

     Art.10.  Pentru participanţii la fiecare secţiune de concurs se instituie următoarele premii , care ca si numar vor fi:

   - Pentru individual :  premiul 1, 2, 3 şi  menţiuni la fiecare grupă de vârstă  ( cate un premiu I, cate doua premii II si III si cate 3 mentiuni)

    -  Pentru secţiune SHOW :  premiul 1, 2, 3 şi  menţiuni.

    - Se acordă "Trofeul festivalului" pentru fiecare secţiune, câte unul de fiecare secţiunecopii şi tineret, concurenţilor care au obţinut cea mai mare medie din concurs, în cadrul fiecărei secţiuni.

            -  Premiul “Mihaela Runceanu” pentru cea mai buna interpretare a unei piese muzicale din repertoriul Mihaelei Runceanu, pentru toate secţiunile,  indiferent de secţiunea şi categoria de vârstă, cu mentiunea ca participantii pentru acest premiu sunt primiti de la categoria de varsta 12-14 ani pana la varsta de 25 ani

              - Premiul de popularitate -  se va acorda concurentului notat de public

   În afara premiilor stabilite în bani sau obiecte, se vor acorda în funcţie de posibilităţile financiare şi alte recompense sub forma premiilor speciale.

          

Capitolul  V. Resurse umane, financiare, administrative.

     Art. 11.  Întreaga organizare a festivalului se desfăşoară sub directa supraveghere şi îndrumare a organizatorilor în baza convenţiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecăruia.

     Art. 12.  Resursele financiare şi materialele  necesare festivalului provin din:

- contribuţii directe ale instituţiilor partenere,

- sponsorizări pe bază de contracte, constând în sume virate în contul festivalului  sau diverse obiecte (aparatură, îmbrăcăminte, materiale, produse alimentare, rechizite şcolare, jucării, etc.) preluate pe bază de proces verbal de predare -  primire

    Art. 13.  Organizarea preselecţiei precum şi acoperirea cheltuielilor prilejuite de aceasta, se fac în colaborare cu principalele instituţii  organizatoare precum şi cu autorităţile locale.

    Art. 14.  Fiecare ediţie a Festivalului se bazează pe elaborarea unui plan de venituri şi cheltuieli realizat până cel târziu la sfârşitul unui an calendaristic aplicabil începînd cu primul trimestru al anului următor.

Informaţii suplimentare : zilnic între orele 10-18 la secretariatul Festivalului şi pe site-ul festivalului: www.mugurinoi.ro

                                 Telefoane de contact:

                                            0745075359 – prof. SANDU COSTEL

                                            0721017416- IOANA MIHALASCU

                      0721017371, 0765434476 – VIRGIL MIHALASCU

                                         

   Coordonator de proiect,

Prof. Dr. IOANA MIHALAŞCU

 

  - FISE DE ÎNSCRIERE FESTIVAL

  - REPERTORIU ”MIHAELA RUNCEANU”